top of page

Katrien Voorspoels

Coaching & meer

"If you've never lost your mind,

you've never followed your heart."

Unknown

  • Foto van schrijver*Katrien*

Connectivity

Zijn we het contact kwijt met wat echt belangrijk is?

Dirk Bryssinck vertelt in zijn interview in Zwijgen is Geen Optie hoe hij zijn project met psychiatrische druggebruikers vorm geeft. Op basis van openheid, vrijheid en zelfsturing verlegt hij stenen in de rivier van mensen. En de maatschappij.

Zodra er contact is zijn we vertrokken. Of dat nu met mij (de psycholoog) is, een stagiair, een vrijwilliger of de poetsvrouw maakt niet uit. Mensen geraken off track als ze de connectie verliezen, ze zijn uit contact.

Zijn we niet allemaal een beetje off track, vroeg ik me hierbij af. Grote uitdagingen vragen aandacht in onze samenleving, mensen, groepen en leiders zijn zoekende. De vluchtelingenproblematiek, de files, het klimaatvraagstuk, de stijgende burn out cijfers … zijn dat ook symptomen van disconnectivity?


We zijn de connectie kwijtgeraakt met onze omgeving, onze gemeenschap, de natuur … en onszelf. We zijn het contact kwijt met wat echt belangrijk is.

Het moet dus anders. Gelukkig zie je daar ook al zoveel voorbeelden van: mensen vinden elkaar weer in hun interesses, hun vragen en hun protest. ‘Samen’ is het codewoord in ondernemen en people en planet heroveren stilletjes aan terrein naast profit. Al is er nog heel wat werk aan de winkel; want de kaart van duurzaamheid wordt nog te weinig getrokken.


En jij? Heb jij nog contact met wat voor jou belangrijk is? Wéét je wat voor jou van betekenis is? Wat duurzaamheid voor jou betekent?

Observeer jezelf zo eens doorheen de dag. Hoe doe jij wat je doet? En waarom?

Je lijf en adem laten je snel zien hoe het met je gaat. Maar ook je gedrag en hoe jij je beweegt in je relaties met (belangrijke) anderen zijn waardevolle graadmeters.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page