top of page

Katrien Voorspoels

Coaching & meer

"If you've never lost your mind,

you've never followed your heart."

Unknown

  • Foto van schrijver*Katrien*

Zorgen voor jezelf

Zorgen voor jezelf vraagt tijd. En aandacht.Zorgen voor jezelf vraagt tijd maken voor jezelf. Maar bovenal vraagt het aandacht.

Aandacht voor wat voor jou belangrijk is. En dan gaat het niet persé over tijd vrij maken. De aandacht neem je mee doorheen je dag; je let op hoe je de dingen doet, hoe je omgaat met je tijd én jezelf.


“Zorgen voor jezelf is jezelf geven wat je nodig hebt. Wat je écht nodig hebt. Het vraagt aandacht om er achter te komen wat dat is.”

Is dat rust, actie of contact met iemand die je graag ziet? Het vraagt aandacht om daar achter te komen. Inchecken bij jezelf en kijken. Observeren. Om zo te weten te komen wat je nodig hebt.

In lastige tijden, grote stormen of moeilijke momenten is het van het allergrootste belang om goed voor jezelf te zorgen. Maar ook als we ons goed voelen houden we best dezelfde reflex aan. Want hoe vaak ga je geen grens over als je energie genoeg hebt? Je voelt je sterk dus werk je hard, doe je wat extra voor die ander en zeg je gemakkelijk ja. Ook dan is het van belang aandacht te hebben voor jezelf om ervoor te zorgen dat je sterk kan blijven.


Het gaat er dus om steeds in contact te blijven met jezelf. Om zo er voor anderen te kunnen zijn of te kunnen doen wat we moeten doen op ons werk. Ook als er veel van je gevraagd wordt, de dingen je lijken te overspoelen, kan je doen wat er moet gebeuren zonder het contact met jezelf te verliezen.

Het moment dat je dan voelt dat je even halt moet houden kan je gaan zorgen voor jezelf.


Wat heb ik nodig? Is dan de million dollar question.


En dan doen wat nodig is. Om weer verder te kunnen doen waarmee je bezig was. Hoe druk ook, even opladen vraagt niet zoveel tijd. Wel de nodige aandacht.


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page